Kart over Frankrike

Frankrike - oversikt over ordninger

Norge og Frankrike har et tett samarbeid på mange områder, og har et formelt samarbeid innen utdanning og forskning. I dag finnes det en rekke utdanningsavtaler mellom norske og franske myndigheter som tilrettelegger for at norske elever og studenter kan ta sin utdanning i Frankrike, og som gir rett til støtte fra Lånekassen.

SIU har ansvar for flere ordninger som er rettet mot Frankrike, for hele utdanningsløpet.

Aktuelt våren 2017

Bli med på studietur for rådgivere til Lyon i februar 2017

Videregående skole i Frankrike

Tar du deler eller hele videregående i Frankrike lærer du både et nytt språk og kultur, og får mange nye venner.

Videregående skole i Frankrike - Lycee 

Seksjonslederstilling i Frankrike

Er du lærer med norsk og fransk i fagkretsen? Kan du tenke deg å undervise norske elever som tar 3-årig videregående skole i Frankrike?

Arbeidsbeskrivelse for seksjonsledere ved de norske seksjonene i Rouen, Bayeux og Lyon 

Trollstipend for fransklærere og klasser

Er du fransklærer? Gjennom Troll-avtalen kan du få støtte til studieopphold i Frankrike. Du kan også reise sammen med klassen din slik at elevene kan få anledning til å bli bedre kjent med fransk språk og kultur.

Trollstipend for fransklærere og klasser  

Tre studenter i Toulouse

Norske studenter ved NORGINSA i Toulouse.

Ingeniørstudiet i Toulouse

Ingeniørskolen INSA i Frankrike tilbyr et femårig masterstudium i teknologi. Studiet er svært anerkjent både i og utenfor Frankrike. Studiet er spesielt tilrettelagt for norske studenter, med integrert franskundervisning. Franskkunnskaper er derfor ikke et krav ved opptak.

Ingeniørstudiet i Toulouse 

Årskurs i fransk

Drømmer du om å bli fransklærer? Ett år i Caen i Frankrike kan gi deg undervisningskompetanse i fransk. Fransk-norsk senter ved Universitetet i Caen tilbyr årskurs i fransk for lærere og lærerstudenter.

Årskurs i fransk 

Studieforberedende språkkurs i fransk

Fransk-norsk senter ved Universitetet i Caen tilbyr studieforberedende intensivkurs i fransk med fire ukers varighet. Kurset er eksplisitt strukturert som studieforberedende kurs, noe som gjør det særdeles velegnet for Erasmus+-studenter og gradsstudenter.

Studieforberedende kurs i fransk 

Årsstudium i oversettelse i Paris

Studerer du fransk og er interessert i å spesialisere deg innenfor oversettelse? Årsstudium i oversettelse for norske studenter tilbys ved École supérieure d’interprètes et de traducteurs (ESIT) i Paris, en av verdens beste skoler innenfor oversettelse og tolking.

Årsstudium i oversettelse i Paris 

Les intervju med Solveig og Ida, studenter på oversettelsesstudiet i Paris

Les også om

Ordninger for Tyskland som SIU forvalter

Kontakt

frankrike@siu.no

...................

Nyhet fra SIU:

Til Frankrike for å ta videregående

IMG_3188_180pxl

– Her i Lyon får de norske elevene et solid faglig opplegg. Med et fransk vitnemål, som også blir oversatt til norsk, har de et veldig godt ståsted samme hva de måtte satse på videre i livet, sier Unni Eriksen.


Share |