Lyon, Frankrike

Bli med på studietur til Lyon i februar 2017

SIU arrangerer studietur til Lyon i Frankrike og inviterer rådgivere i ungdomsskoler til å delta. Hovedformålet med turen er at rådgivere i ungdomsskolen skal få bedre kjennskap til ordninger for norske elever som ønsker å ta videregående skole i Frankrike.

Program

Programmet vil gå over 2 dager og vil omfatte besøk på Lycée Edouard Herriot i Lyon hvor vi skal møte de 20 norske elevene som er i gang med videregående opplæring og den norske læreren som er ansatt på skolen.

I tillegg til skolebesøk, vil programmet inneholde både faglige og kulturelle innslag, samt tid til diskusjon og samarbeid. SIU vil også gi informasjon om andre muligheter for elever som ønsker å gå på skole i utlandet.

Tid: Mandag 13. februar (kl. 1700) til onsdag 15. februar 2017 (kl. 1200)
Sted: Lyon, Frankrike

Mer detaljert program er under utarbeidelse og vil bli lagt ut så snart det er klart.

Norskseksjon ved videregående skoler i Frankrike

Den norske seksjonen ved Lycée Edouard Herriot ble opprettet i 1989 og frem til 2014 ble det kun tatt inn norske jenter. I 2015 begynte de første norske guttene, og i dag er det 5 gutter av totalt 20 elever.

Den norske seksjonen ledes av en norsk lektor som underviser elevene i norsk og samfunnsfag. Elevene følger ellers ordinær fransk undervisning sammen med franske elever.

Les mer om ordningen på utdanningiverden.no

Påmelding, reise og opphold:

Rådgivere fra ungdomsskoler får dekket reise og opphold. Alle må bestille egen reise etter rimeligste reisemåteDet er begrenset antall plasser til turen, og SIU ønsker en balansert gruppe med deltakere fra hele landet. Avvent derfor bekreftelse fra SIU på at du har fått plass på turen før bestilling av flyreise.

Ta gjerne kontakt på telefon 55 30 38 00 eller epost frankrike@siu.no, dersom du ønsker mer informasjon om studieturen.

Tilbake til arrangementsoversikten

Påmeldingsfrist

19.12.2016


Dato

13.02.2017 - 15.02.2017  


Hvor og når?

Lyon, Frankrike

Påmelding

Påmelding skjer via denne lenken

Spørsmål?

Send en epost til: frankrike@siu.no
Share |